Home pagina -logo
woonkamer

Begeleid wonen

Zelfstandig wonen nog niet mogelijk

Er kunnen allerlei problemen spelen die het je lastig maken om nu al zelfstandig te wonen. Wellicht is begeleid wonen dan iets voor jou! In de woonvorm wonen maximaal 7 bewoners. Dit zijn jongeren die begeleiding ontvangen van WWAP. Je krijgt je eigen kamer en betaalt hiervoor huur. We denken mee indien er beperkte financiële middelen zijn. Gezamenlijk dragen jullie zorg voor jullie leefomgeving en deel je de keuken, woonkamer, tuin, toiletten en douches. In deze woonvorm wordt begeleiding geboden, passend bij jouw behoefte.

De begeleiding vindt veelal plaats op afgesproken momenten en daarnaast is er een begeleider 24/7 beschikbaar. Samen met je persoonlijk begeleider maak je een perspectiefplan met doelen en maak je afspraken over welke ondersteuning je nodig hebt.

Begeleiding is gericht op:

  • wonen;
  • regelen van het huishouden, administratie, financiën, boodschappen doen;
  • het dagelijks leven en vrijetijdsbesteding;
  • het realiseren van een zinvolle dagbesteding, sporten;
  • eventuele contacten met instanties;
  • het ontwikkelen en onderhouden van nieuwe contacten;
  • het ontwikkelen van vaardigheden;
  • voor- en/of nabespreken van moeilijke situaties;
  • gesprekken voeren over wat in jouw leven belangrijk en van toepassing is.

 

WWAP wil jou...

met waardering en respect in een veilige omgeving op weg helpen. In huis leer je je eigen leven te organiseren zoals jij dat wilt en tegelijkertijd steeds meer verantwoordelijkheden te dragen. Er is volop aandacht voor jou, terwijl je de ruimte hebt om je eigen keuzes te maken. Ons doel is jou te ondersteunen bij het zelfstandig leven en wonen zodat jij mee kan doen in de samenleving. De begeleiding is erop gericht om vanuit eigen kracht te komen tot maximale zelfontplooiing en regie over je eigen leven. De persoonlijk begeleider is jouw eerste aanspreekpunt. In overleg met jou worden wensen, mogelijkheden en verantwoordelijkheden besproken.

In het perspectiefplan die jij samen met je persoonlijk begeleider maakt, staan de hulpvragen en hoe hieraan gewerkt gaat worden. De eerste periode is erop gericht om jou je eigen plekje te laten vinden en relatie op te bouwen. Zo kun je in alle rust aarden en wennen aan je nieuwe leefomgeving.

Wil je begeleid wonen bij WWAP?

Voor je op deze manier je eigen plekje bij WWAP krijgt zal de gemeente kijken of je hiervoor in aanmerking komt en moeten er wat dingen geregeld worden.

Samen met jou en de gemeente kijken wij naar de juiste beschikking. Misschien ben je al zover dat je al genoeg hebt aan ambulante begeleiding. Maar het kan ook fijn zijn en rust geven om met beschermd wonen te beginnen. Later kan je dan doorgroeien naar begeleid wonen

Lijkt het jou wat om op deze manier begeleid te worden? Klik dan hier voor het aanvraagformulier.

 

  • Huis
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram